Mees

mees interactief voorlezen

Mees is een jongen van 5. Zijn ouders hebben Stichting Milo ingeschakeld, omdat Mees niet spreekt, maar wél veel te vertellen heeft! Na het opstellen van het Communicatie Competentie Profiel (CCP) ben ik betrokken in het team als OC-specialist, om de adviezen uit het CCP te implementeren.

Voor Mees is een Speechpack met Proloquo2go aangeschaft waarmee hij kan communiceren. Ik leer zijn ouders hoe Proloquo2go werkt en hoe zijn het voor Mees kunnen personaliseren. Daarnaast leer ik hen modelleren, zodat Mees kan zien hoe en wanneer hij zijn spraakcomputer kan inzetten.

Ik kijk samen met de ouders naar filmpjes die zij zelf opnemen wanneer zij modelleren, waardoor zij inzicht krijgen in hoe zij Mees bij deze nieuwe manier van communiceren kunnen ondersteunen.

Het zo vaak mogelijk gebruiken van de spraakcomputer is zowel voor Mees als zijn ouders een stapsgewijs veranderingsproces. Door samen interactief voor te lezen, zie je de betrokkenheid van Mees groeien en hij benoemt zelf al steeds meer dingen met behulp van zijn Speechpack.

mees op de ipad 8
mees leest met willemien
Mees en Willemien
error: De teksten en afbeeldingen zijn beveiligd tegen kopiëren.