Willemien Bierman

Over mij

Ik ben Willemien Bierman-Hooft Graafland, logopedist gespecialiseerd in ondersteunde communicatie. Vanuit mijn eigen onderneming Willemiens Beeldspraak begeleid ik kinderen en jongeren die niet of nauwelijks spreken. Ik ondersteun niet alleen hen, maar juist ook hun ouders, begeleiders, leerkrachten en andere professionals in hun omgeving.
Samen leren we in een natuurlijke situatie ondersteunde communicatiemiddelen gebruiken, zoals gebaren, pictogrammen en spraakcomputers, al dan niet met oogbesturing.

Sinds 1990 werk ik met kinderen en volwassenen die zich met spraak niet goed kunnen uiten. Na het afronden van mijn studie logopedie, werkte ik als logopedist met afasie­patiënten en kinderen met een ernstige verstandelijke beperking.

Gaandeweg ben ik gaan inzien dat het aanbieden van totale (ondersteunde) communicatie voor deze doelgroep effectiever is dan wekelijkse logopediebehandelingen gericht op spraak-taal ontwikkeling.

Logopedist gespecialiseerd in Ondersteunde Communicatie

Sinds 2008 heb ik mij als een van de weinige logopedisten in Nederland, na een post-HBO opleiding gespecialiseerd in ondersteunde communicatie. Ik zoek voor mijn cliënten en hun omgeving naar alle mogelijkheden om te kunnen communiceren. Het belangrijkste daarbij is dat mijn cliënten zich begrijpelijk kunnen maken voor hun omgeving, waardoor zij eigenwaarde ontwikkelen.

Ik heb veel ervaring met speciale communicatiesoftware op iPad en spraakcomputers, al dan niet met oogbesturing. Ik houd mijzelf up-to-date, waardoor ik optimaal kan adviseren over de verschillende mogelijkheden op dit gebied. Ik ontwikkel trainingen voor ouders en professionals die ik op aanvraag op locatie verzorg.

het recht op ondersteunde communicatie
stichting milo
nvlf
kwaliteitsregister paramedici

Ik werk nauw samen met Stichting Milo. Stichting Milo  biedt multidisciplinaire onderzoeks- en behandeltrajecten met veel aandacht voor de omgeving van de cliënt.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

error: De teksten en afbeeldingen zijn beveiligd tegen kopiëren.